donderdag 29 oktober 2015

Wat te doen, met een pompoen!

Bron

Nog maar een paar dagen en dan in het alweer Halloween. Deze feestdag wordt vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten gevierd, maar wordt ook steeds populairder in Nederland. 
Wij Nederlanders doen soms aan het kenmerkende 'trick or treat' Waarbij een kind langs de deuren gaat om een volwassene de keuze te geven tussen een kunstje doen of iets lekkers te geven, maar het verkleden en versieren van jezelf en je huis in Halloween-stijl is het meest populair! Vandaar dat ik in dit artikel beschrijf op welke manieren jouw huis Halloweenproof gemaakt kan worden met de kenmerkende Halloween pompoenen!
Allereerst een paar feitjes over Halloween:

1.De naam "Halloween" is niet zomaar bedacht, er zit echt een betekenis achter!


Het is namelijk afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond). Dit is de avond voor Allerheiligen op 1 november. Bron Op deze feestdag wordt de nagedachtenis van alle heiligen en martelaren gevierd. Bron

2. Halloween is op oudejaarsdag.

Op de Keltische kalender was 1 november de start van het nieuwe jaar en was 31 oktober dus oudejaarsdag. Bron


3. Het dragen van maskers op Halloween is om de boze geesten af te weren.

De Kelten geloofden dat op 31 oktober de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar zouden herrijzen en proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.
De geesten werden aangetrokken door voedsel dat de Kelten voor hen voor de deur legden, maar om boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers.Bron


Zo nu ben je een beetje op de hoogte van wat Halloween inhoudt en kunnen we beginnen met het versieren!

Wat te doen, met een pompoen!

1. Je kunt natuurlijk je pompoen gaan beschilderen. Wat je erop schildert kan variëren van super spooky in Halloween stijl, maar tegenwoordig kom je ook heel veel stylish geschilderde pompoenen tegen. Hier een aantal voorbeelden:

Bron van al deze geschilderde pompoenen

2. Je kunt natuurlijk ook een jack-o'-lantern maken. Je weet weel de pompoenen waarmee de kinderen officieel mee langs de huizen horen te gaan. De uitgekerfde pompoenen met een kaarsje erin. Mijn persoonlijke favoriet is de pompoen met Tinkerbell uit de film Peter Pan, dit heeft vrij weinig te maken met Halloween, maar ik vind deze zo ontzettend mooi!

Bron
Bron

Bron

3. Je kunt een pompoen ook gebruiken als vaas! Het ziet er super leuk uit.

Bron

4. Ook kun door verschillende pompoensoorten te combineren, grappige figuren maken. (enkele extra knutselspullen zijn in de meeste gevallen wel nodig).

Bron


Bron

Ik hoop dat ik jullie genoeg inspiratie heb gegeven om nog op het laatste moment je huis Halloweenproof te krijgen!

Signed,

Kim
Geen opmerkingen:

Een reactie posten