dinsdag 10 november 2015

DIY - lampionnen van knijpers

Bron

We blijven nog even hangen in de Sint Maarten sfeer, aangezien het morgen echt Sint Maarten is. gisteren postte ik een  DIY over het maken van een lampion van blik, om aan te tonen dat lampionnen niet alleen voor kinderen zijn. Vandaag ga ik een soortgelijk bericht schrijven. Dit keer vertel ik hoe je van knijpers een net zo sfeervolle lampion kan maken als van de blikken van gisteren.
Bron

Wat heb je nodig?  • Knijpers
  • Een vierkant houten plankje
  • Lijm
  • (nep) waxinelichtje

Hoe ga je te werk?

Het houten plankje gebruik je als ondergrond voor je lampion. Op dit houten plankje ga je ook beginnen met het opplakken van knijpers. Voor het mooiste resultaat kun je het beste een plankje gebruiken waarop je aan alle vier de kanten precies 2 knijpers kan plakken.

De knijpers plak je op zoals je ziet op de afbeelding. De hoogte van de lampion kun je zelf bepalen.
In tegenstelling tot de lampion van gisteren wordt het lastig om deze lampion op te hangen. Deze lampion komt meer tot zijn recht als het staat.

Met het oog op veiligheid is het handig als je gebruik maakt van een nep waxinelichtje. Wanneer je in de lampion een echt waxinelichtje plaatst, heb je namelijk de kans dat je lampion in de fik vliegt en dat is niet de bedoeling denk ik...

Vier en geniet van de donkere dagen die er aan zitten te komen met deze gezellige lampion in huis.

Bron

Signed,

Kim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten