maandag 9 november 2015

DIY - sfeervolle lampionnen van blik

Bron


Nog een paar dagen en dan is het 11 november, oftewel Sint Maarten. De dag dat kinderen langs de deuren gaan met zelfgemaakte lampionnen en liedjes zingen om snoepgoed op te halen. Ik vind hun lampionnen altijd zo leuk en creatief. Ik baal er daarom best wel van dat ik ze niet meer mag maken..
Maar wacht eens, lampionnen hoeven niet enkel voor kinderen te zijn! En zeker niet alleen voor Sint Maarten!

Met dit bericht wil ik laten zien dat lampionnen niet alleen voor kinderen zijn om mee langs de huizen te gaan, maar ook voor jongeren en volwassenen. Zo kun je lampionnen gebruiken als leuke decoratie in huis of in de tuin tijdens de donkere avonden. Dat is dan ook precies waar deze post over gaat!

Een Do It Yourself om een super leuke lampion te maken van een metalen blikje.


Wat heb je nodig?


  •  Eén of meerdere blikken
  • (Ijzerdraad)
  • Spijkers
  • Hamer
  • Waxinelicht

Hoe ga je te werk?


Met de spijkers en hamer sla je kleine gaatjes in de blikken zodat er figuurtjes ontstaan zoals in onderstaande afbeeldingen te zien is. (Voor extra stevigheid van het blik kun je het blik vastzetten met lijmklemmen) 
Je kunt natuurlijk zelf je creativiteit de vrije loop laten gaan, maar voor wie liever een bestaand patroon maakt staan er aan het einde van de fotoset een paar patronen die je kunt gebruiken.

Wanneer je een patroon in het blik hebt gemaakt waarmee je tevreden bent, is je lampion eigenlijk zo goed als af. Je kunt de lampion in huis neerzetten als decoratie, maar natuurlijk kun je hem ook ophangen! Om de lampion te laten hangen is er nog een korte stap nodig, namelijk: maak aan twee kanten van het blik een gaatje en hang door deze gaatjes het ijzerdraad. Dan kun je nu je lampion ook laten hangen!

Doe een waxinelichtje in je lampion, steek het aan en je hebt meteen een super fijne en warme sfeer in huis of in de tuin!

De Fotoset


Bron

Signed,

Kim

1 opmerking:

  1. Mooi - dit heb ik ook eens in mijn deco klas als opdracht gedaan :)

    Gezelligheid ten top :)

    BeantwoordenVerwijderen