dinsdag 5 januari 2016

Tony Futura (Tony Ziebetzki)


Een paar weken geleden heb ik een link op mijn Facebookpagina geplaatst naar een site waar ik een bijzondere kunstenaar en zijn aparte werken had gevonden. Ik had dit geplaatst onder de vermelding dat ik hier binnenkort ook nog iets over zou schrijven op mijn blog. Dat binnenkort is helaas niet gelukt, maar ik ga vandaag toch eindelijk iets meer over deze kunstenaar vertellen.


Wie is deze kunstenaar?


De naam van deze kunstenaar is Tony Futura en hij heeft een kleine studio in Berlijn. Futura is een beginnende kunstenaar, maar toch hebben al veel mensen van hem gehoord. Dit komt doordat hij veel gebruik maakt van sociale media. Nouja, eigenlijk vooral sociale media. Vroeger konden beginnende kunstenaars hun werken alleen tonen op kleine kunstmarktjes in de hoop een klein publiek bij elkaar te scharrelen. Nu is het voor beginnende kunstenaars mogelijk om meteen een miljoenenpubliek te bereiken door gebruik te maken van sociale media. 

Instagram


Tony Futura plaatst zijn werken op zijn Instagram pagina, waar hij op dit moment al 42100 volgers heeft. De digitale werken van Futura geven kritiek op de huidige westerse maatschappij. Zijn werken maken een grote grap van het materialisme en de pop-cultuur in de westerse landen. De werken komen heel luchtig over terwijl het eigenlijk over maatschappelijke problemen en discussies gaat. Je kunt dus de kunstwerken op verschillende manieren bekijken. Allereerst om er echt een boodschap uit te halen, maar ook puur voor vermaak en je tijd te verdoen op het internet.

Hieronder staan een aantal werken die hij op zijn Instagram pagina plaatste:


'' This is a collection of creative image concepts on which i worked on in the past few months.
Almost daily, i created all of these to keep my self searching for ideas, new perspectives on
things or to comment on current topics of life and the internet community.'' - Tony Futura


Tony Ziebetzki


Na een klein beetje research gedaan te hebben kwam ik erachter dat Tony Futura niet zijn echte naam is, maar dat hij eigenlijk Tony Ziebetzki heet. Door daarna te zoeken op deze naam vond ik nog veel meer kunstwerken van hem. Deze kunstwerken hebben een compleet andere stijl dan de digitale werken die hij op zijn Instagram pagina plaatst. Ik kwam terecht op de behance pagina van Tony Ziebetzki. Op deze pagina staan zijn digitale werken (onder visual arts), maar nog vele andere projecten.

Om een indruk te geven van wat voor soort werken hij nog meer maakt en aan welke projecten hij deelneemt, staan hieronder nog een paar werken:


Type scan alphabet


'' Exploring the possibilities we have using paper as a raw material and the ways it changes 
when folded, cut, crumbled, rolled or else. I created an alphabet of pure paper letters,just using simple materials like a cutter and a ruler.

 I chose the scanner instead of a camera, because it is closer to paper as a material than a camera and makes sure that every letter is captured the same way. Also, the whole project was meant to be an experiment, not just bout finding different possibilities to use paper but also a scanner and  its very own abilities.'' - Tony Futura (Tony Ziebetzki)Poster girlsSigned,

Kim

Alle afbeeldingen komen van: https://www.behance.net/tonyziebetzkiGeen opmerkingen:

Een reactie posten