dinsdag 9 februari 2016

Eindelijk! een nieuwe blogpagina

Eindelijk is het dan zover; de bekendmaking van mijn nieuwe blogpagina!
Nadat het een tijdje stil is geweest rondom mijn blog ben ik nu weer terug, en hoe!
Deze nieuwe pagina is een grote vooruitgang vergeleken met vorige pagina waar ik gebruik van maakte. Het uiterlijk van mijn blog vind ik zelf een stuk mooier geworden en veeel overzichtelijker. De teksten in blogberichten verspringen niet meer random zoals op mijn vorige pagina, dus dat scheelt al heel veel! Er zijn nu ook veel meer opties voor mij, maar vooral voor mijn bezoekers! Wat deze opties zijn zal ik zometeen bespreken. 

De reden dat overgestapt ben van blogger naar wix is omdat ik meer wilde dan mogelijk was op blogger. Ik wilde een professionelere uitstraling geven aan mijn blog volgens mij is dat nu wel gelukt! Aan mijn overstap zitten ook een paar minpunten, ik ben moeten overstappen naar een compleet andere url, namelijk: http://kmstarreveld.wix.com/levenvankim . Dit zal in het begin voor wat verwarring zorgen bij mijn volgers, maar ik zal mijn best doen het overal zo snel mogelijk aan te passen. Ook was het behoorlijk vervelend dat ik al mijn reeds geschreven berichten niet zo kon overgooien naar deze pagina. Alles moest handmatig en ik kan je vertellen dat dat nogal wat tijd in beslag heeft genomen. Vandaar dat ik ook zo lang 'uit de lucht' was.

Maar wat zijn nou de extra opties?

Een menubalk die écht werkt
Dit is stap 1 geweest in het oplossen van al mijn problemen die ik op mijn vorige pagina had. Ik kon geen menu maken die verwees naar verschillende pagina's, tenminste niet eentje die echt werkt.. Nu staat er bovenaan mijn pagina een keurig balkje die je zal verwijzen naar veel verschillende pagina's die op mijn vorige blog nog niet bestonden!

Berichten gesorteerd op categorie
Jaaaa, dit is een van de pagina's die nog niet bestond op mijn vorige blog. Ik denk dat dit het voor veel van mijn volgers een stuk leuker maakt om op mijn blog rond te kijken. Kies je favo onderwerp en lezen maar! Zonder gestoord te worden door berichten ertussen die je wellicht helemaal niet zo interessant vindt.. 

Aparte pagina's voor contactgegevens
Wil je contact met me opnemen? Dat is nu mogelijk! Onder het kopje contact kun je het contactformulier kiezen wat het beste past bij waarom je contact met me op wilt nemen. Onder het kopje algemeen vallen alle vragen, opmerkingen en suggesties die je maar hebt over mij of mijn blog. 

Een nieuwsbrief die wél werkt
Onder het kopje contactgegevens zie je ook 'nieuwsbrief' staan. Op mijn vorige pagina had ik ook de optie om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief maar de link hiernaartoe was amper te vinden en als je de link al had gevonden werkte deze niet.. Ik had niet de mogelijkheid om een nieuwsbrief te versturen (of ik kon het gewoon niet vinden), maar nu werkt het wel! Ik heb het gecheckt en het lukte, yeah!
Dus wil je via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden worden? Meld je dan simpel aan met je e-mailadres en je zult ongeveer een keer in de twee maanden een bericht ontvangen in je mailbox.

Een eigen ontworpen header
Haha, dit was een van de eerste dingen die ik ging doen toen ik begon met het ontwerpen van deze pagina. Een speciaal lettertype voor Signed, Kim en de mogelijkheid om lifestyleblog levenvankim hieronder te vermelden. Ik was hier helemaal blij mee, een stuk mooier en duidelijker dan op mijn vorige pagina. Toen kwam ik er ook nog achter dat ik een vormpje erachter kon plaatsen. Niet functioneel, mar wel heel erg leuk!

Socialmedia buttons die er veel mooier uitzien
Je wilt niet weten hoeveel moeite ik heb gedaan om op mijn vorige pagina ook maar iets van social media buttons te plaatsen. Programmeren was een must hiervoor, net zoals met andere dingen op mijn blog toen. Eerlijk gezegd ben ik hier niet heel goed in, zeg gerust slecht dus het zag er niet uit. Nu kan ik zelf kiezen uit de templates voor deze buttons en ziet het er een stuk mooier en vooral duidelijker uit. 

Fotogallerijen in berichten
Dag het verspringen van foto's en tekst! Ik heb nu de mogelijkheid om galerijen toe te voegen aan mijn berichten waardoor alle tekst netjes op zijn plaats blijft staan. Hoera! Een stuk duidelijker om te lezen kan ik me voorstellen.

Het is voor mij nog even uitzoeken en uitproberen zodat uiteindelijk alles echt werkt zoals het moet werken, maar voor nu; geniet van het nieuwe uiterlijk en de nieuwe opties op mijn pagina!

Signed,

Kim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten